Round number: Puzzle: Working out: Answer: Answers ONLY, no discussion of the problem. You can either solve or you can't, simple as that. Off-topic posts will be deleted and a warning issued for the infraction.

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round number: 268 Puzzle:A Grarrl was walking down a path one day when Illusen appeared in front of it. "Solve this puzzle, and you may pass," she said. Another ancient tomb in the Lost Desert has the following grid of letters engraved on the tomb door: If the correct letters are engraved on the tomb door, it will open. However, the last column of letters is missing. If you figure out what the missing letters are and read down the last column of letters, what will it spell? For example, if the last column's letters were A, B, C, D, E, and F, you would submit "ABCDEF". Please submit your answer with NO SPACES; do not submit ANY information other than the answer. Otherwise, your submission may be disqualified. Working out:If you turn each letter into a number (A=1, B=2, C=3, etc) then you have: 3, 11, 19, 1, 9 3, 13, 23, 7, 17 11, 23, 9, 21, 7 9, 23, 11, 25, 13 10, 26, 16, 6, 22 16, 8, 26, 18, 10 The first row you add 8 to the preceding number each time. If you get to 26 then the next number is 1 (because there are only 26 letters in the English alphabet). The second row adds 10 to the preceding number each time. The third row adds 12, etc. This gives you the final column as: 17, 1, 19, 1, 12, 2 Translate those numbers into their respective letters Answer:QASALB This time I didn't work it out myself, I copied this from another forum. Didn't see it soon enough, otherwise I would've done it myself.

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! The Monoceraptor was walking down a path one day when a babaa appeared in front of it. "Solve this puzzle, and you may pass," it said. Another ancient tomb in the Lost Desert has the following grid engraved on the tomb door: You must fill in each empty square with a digits from 1-9 such that the vertical sums of the digits match the number above the column, and the horizontal sums match the numbers to the left of the row. No digit will be used more than once in a set. Once you figure out the digits, multiply all of the digits in the circled squares to get your answer. What number will you get when you multiply the circled digits? Please submit only a single number as your answer; do not submit ANY information other than the answer. Otherwise, your submission may be disqualified. ANSWER: 52907904000

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Disclaimer: I'm not 100% sure this is right since I did it myself. I recommend you read through the logic and if you find an error, point it out in the discussion forum so it can get fixed. Round Number: 270 Puzzle: The Monoceraptor was walking down a path one day when a Babaa appeared in front of it at exactly 8:06 AM. The next day, the Monoceraptor was walking down the same path, and the Babaa appeared in front of it at 6:03 PM. The next day, the same thing happened at 11:05 AM. The next three days were at 3:09 PM, 5:05 AM, and 4:01 AM. What time did the Babaa appear in front of the Monoceraptor on the seventh day? Submit your answer in the exact same time format as above. For example, if it occured at 9:15 in the evening, you would submit 9:15 PM. Do not include any extra information other than your answer. Working out: Ugh, this is complicated. I came up with most of the answer myself and found the last (and likely hardest) part on the internet, but I'm not sure if it's right. (I would've never guessed the final part, anyway) If you consider 8:06 time zero, then the time elaspsed between babaa's showing up are... 33 hrs, 57 mins 17 hrs, 2 mins 28 hrs, 4 mins 13 hrs, 56 mins 22 hrs, 56 mins This actually fits a relatively simple pattern. For the hours... 33 - 17 = 16 28 - 13 = 15 22 - x1 = 14 Therefore x1 = 8. For the minutes... 57 + 2 = 59 4 + 56 = 60 56 + y1 = 61 Therefore y1 = 5. Therefore, 8 hrs and 5 mins have elasped since our last babaa sighting, and I'm thinking problem solved. Hooray. So for our times elasped data, we now have. 33 hrs, 57 mins 17 hrs, 2 mins 28 hrs, 4 mins 13 hrs, 56 mins 22 hrs, 56 mins 8 hrs, 5 min But there's a problem. If you add 8 hrs, 5 min to 4:01 AM (the time of the last sighting), you get 12:06 PM. But that's still Day 6. So I tried something else. If you go back to the data and look at the hours alone again... 33 - 17 = 16 17 - 28 = -11 28 - 13 = 15 13 - 22 = -9 22 - 8 = 14 8 - x2 = -7 Therefore x2 = 15 Look at the minutes: 57 + 2 = 59 2 + 4 = 6 4 + 56 = 60 56 + 56 = 112 56 + 5 = 61 5 + y2 = ? Every other sum seems to fit an obvious pattern, but 6, 112, ? essentially means nothing to me. This is where I needed the help of the internet, and as it turns out... The Absolute Value of (60 - 6) = 54. The Absolute Value of (60 - 112) = 52. Therefore, the Absolute Value of (60 - ?) = 50. Of course, there's two solutions to this equaltion (? = 10, 110) which is an issue that the website didn't address. I think it's assumed that we pick ? = 10 because picking 110 would give us a y2 (minutes) value of over 60, and while that is physically possible, I think we ought to pick the value under 60 since none of the other minutes values exceeded 60. Plus, thinking about this again, the absolute value part isn't even really necessary. You could just assume the signs alternate. A (-1)^n sort of thing where n starts at 0, for those of you who've done alternating series/sequences. Nonetheless, we get 5 + y2 = 10. Therefore y2 = 5. Recall that x2 = 15. Therefore, 15 hrs and 5 mins have elapsed since the last babaa appearance. Add those hours/mins to 12:06 PM and you get 3:11 AM. Answer: 3:11 AM

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Woo hooo... this week's is an easy one... [3 4 5 6 What is the largest four-digit number that can be formed by these tiles that is not evenly divisible by 9?] arrange them any way you like, they're all evenly divisible by 9.... until you turn the 6 upside down 9543/9 = 1060.333333333333333......... there's your answer.

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round number: 275 Puzzle: You have the following sequence of numbers: 24 ___ ___ 9 ___ 15 19 If you multiply the three missing numbers together, what will you get? Working out: Aug 24th- Grundo Independence Day Aug 25th - Mutant Day Aug 29th - Kyrii Day Sept 9th - Draik Day Sept 13th - Techo Day Sept 15th - The Annual Chocolate Ball Sept 19th - Poogle Parade (Poogle Day) Multiply 25 * 29 * 13, and you geeet... Answer: 9425

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round: 276 Question: What Neopian name can you spell when you unscramble the circled letters? Work: (A)lso, gi(v)ing ou(t) the answ(e)r or o(b)vious (h)ints (i)s a(g)ainst the (r)u(l)es. Avtebhigrl = vabeth girl? no Answer: Brightvale

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round:280 Question: A Chomby was walking down a path one day when Jhudora appeared in front of it. "Solve this puzzle, and you may pass," she said. Suppose a1 is the first digit (after the decimal point) of Pi, a2 is the second digit, and so on... What would the following formula equal: (a1 - a2) * (a2 - a3) * (a3 - a4) * ... * (a99 - a100) Working: Twice in the 1st 100 numbers two numbers repeat. Therefore we will have * 0. meaning the whole answer is 0 Answer:0

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round:281 Question: Read it http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_semaphore Working: Use the clocks to follow the flags and you end up with PEO_IN Spelling PEOPHIN with the missing letter being P P is represented by 9:00 Answer:9:00

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round 285 Work: I wrote a program to do it. shoyru: 10 kacheek: 15 kougra: 8 lupe: 7 uni: 13 xweetox: 17 jubjub: 13 eyrie: 22 gelert: 18 acara: 7 grundo: 9 bruce: 7 usul: 1 mynci: 35 wocky: 11 ixi: 21 scorchio: 25 zafara: 1 grarrl: 8 aisha: 7 meerca: 15 kau: 5 flotsam: 11 peophin: 20 korbat: 11 elephante: 18 quiggle: 15 pteri: 3 chia: 7 bori: 1 nimmo: 19 kyrii: -2 yurble: 13 skeith: 12 techo: 10 blumaroo: 19 buzz: 5 tuskaninny: 26 ruki: -3 moehog: 13 lenny: 9 ogrin: 20 gnorbu: 7 kiko: 6 jetsam: 6 poogle: 16 cybunny: 11 tonu: 7 chomby: 39 koi: 8 hissi: 2 lutari: 3 draik: 55 Answer: draik

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round: 289 Puzzle: Working out: If you cross out all the different world names (Brightvale, Faerieland, etc), you end up with (reading from the bottom-up backwards): "What is the numeric deactivation code for the evil program Dr Sloth created" That answer can be found here: http://www.neopets.com/space/npv2_solution.phtml Answer: 03595811419484193166 - solution taken from someone else -

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! this weeks question (dont know answer sorry) Things have been busy at the National Neopian Bank lately, and one of their regular customers came in one day last week and deposited 1663 Neopoints. A few days later, that same customer deposited 1527 Neopoints. A few days after that, he deposited 1126 more Neopoints. Then later, 1096 Neopoints. What will be his next deposit? Please submit only a number, and omit any punctuation or extra information. Please read the title. Answers only - Commy

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! theres no talking in this thread, read the topic. But since im posting here, The answer is the np rewarded on Saturday (13th), Sunday, and Monday added together. So if they fix the bug with todays advent, tonight at 12 the answer will be revealed. EDIT: answer should be 1746

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! EDIT: woops, didn't see that the answer was given in the post before. Well, I figured this out all by myself, plus I properly formatted my answer :yup: Round: 290 Puzzle: Working out: The first deposit is the sum of the Neopoints given out from the Advent Calendar on the first 3 days (324 + 945 + 394 = 1663) The second deposit is the sum of the Neopoints given out from the Advent Calendar on the next 3 days (295 + 953 + 279 = 1527) The third deposit is the sum of the Neopoints given out from the Advent Calendar on the next 3 days (273 + 479 + 374 = 1126) The fourth deposit is the sum of the Neopoints given out from the Advent Calendar on the next 3 days (179 + 278 + 639 = 1096) So obviously the fifth deposit is the sum of the Neopoints given out from the AC on the next 3 days (730 + 579 + 437 = 1746) Answer: 1746

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! take the second letter from all the items names in the list, you get a question. What is the most expensive item in the tower? Answer is Pirate Captains Cutlass

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! DO NOT TALK! there is a discussion link on the first page of this thread USE THAT TO TALK!

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! Round Number: 291 Puzzle: A = The number of courses served to a certain Pirate Tuskaninny at a certain Grog Hall B = One half of one half of the number of items that appear on one page of the auction house. C = The maximum multiplier in Super Hasee Bounce D = The level of your shop if you just paid 3000 NP to upgrade it. E = The number of minutes it took Hannah to swim to the edge of the lake F = The square root of the number of guild neighborhoods (rounded to the nearest whole number, if necessary) A + B - C + D + E + F = ? Logic: A: There are 10 courses at the Food Club where Fairfax the Deckhand eats. (10) B: There are 20 items on the auction page at a time. Half of half of twenty is 5. (5) C: The maximum multiplier in Super Hasee Bounce is x5. (5) D: Shops cost 200NP per level purchased. 3000NP/200NP=Lvl15. (15) E: In the neopedia, "Hannah and the Pirate Caves 2", Hannah arrived at the edge of the lake after swimming for 10 minutes. (10) F: There are 25 guild neighborhoods. The square root of 25 is 5. (5) As such, 10 + 5 - 5 + 15 + 10 + 5 = 40 Answer: 40

Re: LENNY CONUDRUM ANSWERS ONLY!!! NO TALKING! i think you got it wrong with shop size it would be 16 because level one is making one that costs 150 level 2 is 200 and so on so i got 41 as my answer